Kelionės įspūdžiai

Birželio 10 d. BĮ Mažeikių r. socialinių paslaugų tarnybos Vaikų dienos centro vaikai vyko į ekskursiją po Vilnių. Ši kelionė buvo suplanuota jau seniai, tad visi jos labai laukė ir nepatingėjo atsikelti ankstyvą rytą. Kartu su vaikais vyko ir Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos „Carito“ savanorės – vaikai jas pakvietė dėkodami už anksčiau įvykusią piligriminę kelionę.

Kelionė ilga, tad kojų pamankštinti keliauninkai sustojo pakelės kavinėje – čia ir užkando, ir smagiai praleido laiką žaidimų aikštelėje. Pakeliui į televizijos bokštą visi bandė spėlioti, kokio gi jis aukščio, deja, neatspėjo niekas – bokštas kur kas aukštesnis, nei vaikai įsivaizdavo. O jau pro televizijos bokšto langus atsiveriančio vaizdo gražumas! Į valias pasidžiaugę miestu iš paukščio skrydžio, vaikai ieškojo žinomų miesto pastatų – gana greit rado Gedimino pilį, Vilniaus arkikatedrą baziliką.

Vaikai aplankė Katedros aikštę, kiekvienas sukdamasis ant stebuklingos plytelės sugalvojo savo norą, ir lauks jo išsipildant. Apžiūrėjo ir pačią arkikatedrą, kur maloni prižiūrėtoja visus apdalino lankstinukais. Vaikų dienos centro lankytojai gana išmanūs, tad prie paminklo LDK didžiajam kunigaikščiui Gediminui pasinaudoję mobiliąja programėle, sulaukė paties kunigaikščio skambučio ir trumpos jo papasakotos istorijos apie Vilniaus įkūrimą. Jie užkopė į Gedimino pilies kalną, apžiūrėjo pilį ir pasidžiaugė gražiais nuo kalno atsiveriančiais vaizdais. Nusileidę keliauninkai suvalgė po porciją gaivinančių ledų ir patraukė į Valdovų rūmus. Vaikai dar norėjo aplankyti ir Prezidentūrą, tačiau apniukęs ir lietumi grasinantis dangus pakoregavo planus, tad Prezidentūros lankymą palikę ateičiai, suskubo keliauti namo. 

     Kelionė, nors ir gana ilga, tačiau vaikams labai patiko – daugelis dar nebuvo buvę Lietuvos sostinėje. Vaikai jau nekantriai laukia kitos kelionės, nes keliauti kartu smagu, o ir įspūdžiai ilgam išlieka.  

Socialinių paslaugų tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode